Vojvodina prošla, Čukarički ispao

Vojvodina prošla, Čukarički ispao

S. Bošković

U prvom je odigrano šest uzvratnih utakmica Europske lige.

Predstavnik Srbije u Europskoj Ligi, Čukarički, koji je u Gabalu otišao braneći prednosti od 1:0 je poražen. Čukarički je čuvao prednost do 39. minute kada Zenjov pogađa za 1:0.


Domaćin Gabala u drugom poluvremenu kreće silovito, te već u 53. minuti pogađaju za 2:0 i prolaz u treće pretkolo. Opet je pogodio Zenjov. Pokušao je Čukarički do kraja utakmice da postigne gol za prolaz no ostalo je 2:0.

Lihtenštajnski Vaduz je otišao u Estoniji da brani prednost od 3:1 iz prve utakmice. No, kao ni u prvoj utakmici Nume Kalju nije uspio pružiti kvalitetan otpor. Odbrana domaćina je kapitulira u 59. minutu.

Cabbalero je pogodio za 0:1, a konačnih 0:2 postavio je Aliji 15. minuta kasnije. Vaduz prolazi dalje sa ukupnih 5:1.

Ciparska Omonija je bila favorit protiv Jagiellonie. Poljski tim je došao po iznenađenje, nakon što je prvi susret završio bez golova, no već u osmom minutu Sheridan pogađa za domaćine. Do kraja utakmice Omonia je kontrolirala svaki segmenat igre i nisu dopustili gostima da ugroze njihov prolaz dalje.

Vojvodina je ostala jedini predstavnik Srbije u ovom takmičenju. Dok se je Čukarički borio za prolaz, popularna Voša je odrađivala već riješeni prolaz. U prvoj utakmici su slavili sa 0:3.


Domaćin Spartaks je potajice nadao čudu ali ga nije bilo. Mreže su mirovale gotovo do kraja susreta kada Korić pogađa za 0:1 Vojvodine u 86. minutu a u sudačkoj nadoknadi Vivacqua spašao latvijski Spartak poraza.

Inter Baku je dočekao islandski Hafnarfjordur sa očekivanjima da će utakmicu riješiti bez većih problema. Prva utakmica je završena 2:1. No ipak, za prolaz su morali igrati produžetke.


Sve je počeo idealno. Mreže su mirovale do samog kraja prvog dijela kada Huseynov dovodi domaćine u vodstvo. No, gosti u drugom dijelu kreću silovoti i u 47. i 52. minutu. Pogodili su Valdimarsson i Finnbogason. 

Samo tri minute nakon što je postigao gol Finnbogason dobija drugi žuti karton i napušta teren.

Inter je pokušavao do kraja susreta izboriti direktni prolaz no nisu uspjeli te su otišli u produžetke. U prvoj minuti produžetaka Alliyev pogađa za prolaz domaćeg tima.

Europska liga, 2. pretkolo:

Gabala - Čukarički 2:0

Inter Baku- Hafnarjordur 2:2

Kalju - Vaduz 0:2 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Omonia- Jagiellonia 1:0

Spartak - Vojvodina 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.