"Volio bih da Gonzalo ponovo zaigra u dresu River Platea"

Njegov otac ima jasnu želju

"Volio bih da Gonzalo ponovo zaigra u dresu River Platea"

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain je pokazao da zaslužuje mjesto u Juventusu iako je ovaj klub učinio sve da ga proda prije početka sezone.

No, Maurizio Sarri je vjerovao da Higuain može pomoći ekipi, a argentinski napadač mu se golovima odužio na najbolji način. Nedavno se čak pojavila priča da će Higuain već u januaru napustiti Juve i vratiti se u River Plate u kojem je ponikao.

Higuain je u Riveru skrenuo pažnju mnogih klubova, a nakon odličnih partija u argentinskom velikanu početkom 2007. godine kupio ga je Real Madrid za 12 miliona eura.

Iako mu je River Plate uvijek bio na prvom mjestu Higuain je nedavno poručio da još uvijek ne razmišlja o povratku u Argentinu. Izjavio je da će u Riveru sigurno ponovo zaigrati, ali da planira ostati u Evropi još nekoliko sezona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je posebno obradovalo njegovog oca Jorgea koji je izjavio da je cijeloj porodici san da se Gonzalo jednog dana vrati na Monumental.

"Gonzalo ima još dvije godine ugovora s Juventusom, ali nikada nije zatvorio vrata u Riveru. Moja djeca su odrasla u tom klubu i kao otac volio bih da se vrate. Oni su profesionalci i ne mogu ih tjerati na to, ali bih volio da Gonzalo jednog dana ponovo zaigra u dresu Rivera", poručio je Higuainov otac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi