Užasne scene: Navijači srušili ogradu na stadionu, djecu gađali bakljama, potezali se i noževi

Nastavljeno divljanje na evropskim stadionima

Užasne scene: Navijači srušili ogradu na stadionu, djecu gađali bakljama, potezali se i noževi

H. Zilić

Nove užasne scene dolaze nam sa evropskih stadiona.

Utakmica devetog kola grčkog prvenstva između Volosa i Arisa prekinuta je sredinom prvog poluvremena zbog navijačkih nereda.

Naime, gostujući navijači iz Soluna srušili su zaštitnu ogradu na stadionu gdje su bili odvojeni od domaćih navijača i počeli bacati razne predmete i baklje prema domaćim navijačima.

Bakljama su gađali i najmlađe pristalice Volosa, grupu omladinaca, koji su navijali za svoj klub među kojim je bilo dosta djece.

Neredi su još više eskalirali kada su domaći navijači uzvratili.

Prema pisanjima grčkih medija, policija je kasno reagovala, a neki od navijača su potezali noževe, pa se postavlja pitanje kako su uspjeli na stadion da unesu oštre predmete.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Ovo je propust policije, osiguranja utakmice, ovo je bruka za naš klub i još jedan udar na grčki fudbal", saopštili su iz redova Volosa.

Sudija Karantonis je igrače povukao u svlačionicu čim su počeli neredi, a i igračima na terenu se podigao adrenalin pa su neki izazvali varnice i na terenu, no tu se brzo smirilo za razliku od tribina gdje su neredi trajali više od pola sata.

Top Komentari

CheGuevara_
Grci vazda gnjide bili
20 1
Bajernovac
za**** nisu to navijaci ,ja sam navijac koji nisam skoro ni jednu utakmicu gledao na stadionu,,gledam na tv radujem se i psujem ,treba da igraju bez publike kao u vrijeme izmisljene pandemije,,ovi su huligani a ne navijaci,
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi