Voz s navijačima u plamenu, 200 vatrogasaca glasilo vatru

Navijači Freiburga spašavali živu glavu

Voz s navijačima u plamenu, 200 vatrogasaca glasilo vatru

E. Škorić

Navijači njemačkog bundesligaša Freiburga spašavali su živu glavu po povratku iz Berlina.

Navijači Freiburga su se vozom vraćali kući nakon utakmice s Unionom, ali na putu prema Freiburgu došlo je do požara, pa se voz našao u plamenu nakon što je bilo problema sa zračnim sustavom.

Njemački mediji izvještavaju da su tri osobe hospitalizirane s manjim povredama, dok je četvrta osoba iako povrijeđena odbila liječenje.

Dim koji se pojavio zastrašio je navijače, a onda je dio voza počeo da gori.

Stotine putnika skočilo je iz voza noseći jakne i šalove preko lica kako bi se spasili. Vatrogasci su odmah stigli na mjesto događaja kako bi evakuirali povrijeđene osobe.

Čak 200 vatrogasaca gasilo je požar, a veliki broj vozila policije i hitne pomoći brzo se pojavio u blizini zapaljenog voza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi