Voždovac nadigrao Mladost iz Lučana

Super liga Srbije

Voždovac nadigrao Mladost iz Lučana

D. Vejo

U okviru 25. kola Super lige Srbije, fudbaleri Voždovca su na svom terenu savladali Mladost iz Lučana rezultatom 4:1 i time se osigurali na sedmoj poziciji na tabeli odmah iza Partizana koji ima također 36 bodova ali i utakmicu manje.

Izabranici Bratislava Živkovića igraju sjajan fudbal ove sezone u najjačoj ligi u Srbiji. Popularni zmajevi današnjom pobjedom učvrstili su se na sedmoj poziciji na tabeli i tako postali ozbiljan konkurent ekipama u vrhu tabele.

Razlika između četvrtoplasirane ekipe Čukaričkog i Voždovca je svega dva boda, što je ozbiljan pokazatelj kako ekipa stratega Živkovića ima ozbiljne namjere u nastavku sezone. Svoje šanse čekaju iz sjene. 

Prvo poluvrijeme na stadionu koji se nalazi na Tržnom centru u Beogradu proteklo u potpunoj dominaciji domaćina. Već u 16. minutu viđen je pogodak. Na asistenciju Obiore, u protivničkom šesnaestercu najbolje se snašao Marinković koji je loptu pospremio u mrežu protivnika a čime je nagovijestio kako njegovim mogućnostima na ovoj utakmici nije kraj. 

Na drugi pogodak čekalo se tek toliko da gosti izvedu loptu sa centra koju je ekspresno presjekao Ćirković koji je dubinskim pasom uposlio asistenta kod prvog pogotka Obiorea koji je bio  siguran realizator.

Na visokih 3:0 povisio je dvojac koji je kreirao prvi gol. Ponovo Obiore asistent a Marinković strijelac. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Pad u igri viđen je u drugom poluvremenu. Sve do 51. minuta nije bilo događaja koji je vrijedan pomena, da bi ponovo se najbolje snašao u šesnaestercu nakon kornera Marinković i svojim trećim pogotkom utakmicu priveo kraju. Do kraja, gosti u uspjeli preko Bajića da smanje na 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi