Vraća li se Robert Prosinečki na stari posao?

Ponovo na klupi reprezentacije

Vraća li se Robert Prosinečki na stari posao?

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki dobio je prije nekoliko dana otkaz na klupi fudbalske reprezentacije BiH.


Prosinečkog su raskida saradnje koštali izuzetno loši rezultati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i na kraju je Izvršni odbor odlučio da ga smijeni.

Međutim, 50-godišnji stručnjak kako stvari stoje neće biti dugo bez posla. Prema određenim informacijama za njegove usluge ponovo je zainteresovan Fudbalski savez Azerbejdžana i on bi se mogao vratiti na klupu ove reprezentacije.

Prosinečki je Azerbejdžan vodio od 2014. do 2017. godine. Radio je sasvim solidan posao sa ovom selekcijom, te je ostao miljenik ljudi u Savezu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navodno ga sada žele nazad. Spremni su uručiti otkaz aktuelnom selektoru Nikoli Jurčeviću i ponovo angažovati Prosinečkog.

Žuti je selekciju Azerbejdžana vodio 21 put, a ima učinak od pet pobjeda, šest neriješenih rezultata i 10 poraza.

Top Komentari

Leo
Ja konto da se ne d'o Bog vratio na našu klupu.
27 2
Benjamingst
Unistio je kvalifikacijame za EP... pozivao igrace sumnjihivi kvaliteta I zato smo gubili u ovim kvalifikacijama.
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi