Vraća se u Evropu: "Dobio je ponude iz Italije, Engleske, Španije i Njemačke"

Carrasco nakon godinu dana napušta Kinu

Vraća se u Evropu: "Dobio je ponude iz Italije, Engleske, Španije i Njemačke"

E. Čaušević

Bivši fudbaler Atletico Madrida, Yannick Carrasco, prema svemu sudeći će nakon samo godinu dana napustiti kineski Dalian Yifangu i vratiti se u Evropu.

Carrasco je u januaru prošle godine iznenadio fudbalsku javnost da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u dalekoj Kini iako ima tek 25 godina. Međutim, prva godina nije bila baš za pamćenje jer je na 25 utakmica postigao skromnih sedam golova.

Belgijanac je priznao da na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda iz Evrope, a njegova supruga je otkrila da još uvijek nije ništa potpisao. Carrasco se najviše povezivao s Arsenalom i Manchester Unitedom, no na kraju se upetljao i Milan.

"Ništa još uvijek nije riješeno. Postoji nekoliko ponuda od klubova iz Engleske, Španije, Italije i Njemačke, ali ništa još nije potpisao. Yannicku se sviđa Kina, ali je to veoma drugačija kultura i daleko smo od porodice i prijatelja. Vidjet ćemo na kraju šta će biti, ali definitivno postoji mogućnost za povratak u Evropu", rekla je njegova supruga Noemie Happart.

Pisalo se da je pristao i na smanjenje plate da dođe u Arsenal

Iako se prvobitno povezivao s Manchester Unitedom u prethodnih nekoliko dana sve jača je priča da će ipak doći u Arsenal. Navodno, Unai Emery je razlog što želi doći u Arsenal jer vjeruje da bi se odlično uklopio u igru ovog tima.

Belgijanac u Kini godišnje zarađuje oko devet miliona eura što je problem u pregovorima jer teško da će neki klub pristati da mu da istu platu. No, kako piše Mirror ovaj 25-godišnji igrač poručio je čelnicima Arsenala da je spreman na smanjenje plate što pokazuje njegovu želju da dođe u londonski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi