Vraćaju se, jedan po jedan: Musemiću u nastavku sezone na raspolaganju bitna karika

Olakšanje za Bordo tim

Vraćaju se, jedan po jedan: Musemiću u nastavku sezone na raspolaganju bitna karika

A. Čaušević

FK Sarajevo ne briljira ove sezone, posebno je to primjetno na gostujućim utakmicama gdje aktuelni bh. prvak još uvijek nije upisao niti jedan trijumf. 

Glavni razlog za slabije igre u odnosu na prošlu sezonu je veliki broj povrijeđenih igrača zbog čega se u najavama utakmica s pravom se Bordo timu dodijeljivao epitet "desektovan".

Od početka ovosezonskog izdanja Premijer lige BiH Husref Musemić praktično niti jednom na raspolaganju nije imao najjači sastav, međutim zvučna imena se postepeno počinju vraćati u tim.

Od prije desetak dana u pogonu je Amar Rahmanović, a za večerašnji susret s Borcem će konkurisati i Benjamin Tatar koji je izuzetno bitan fudbaler u ofanzivnom dijelu tima.

Tatar je na početku sezone nekim svojim golovima i potezima bio možda i ključni igrač, ali zbog povrede trbušnog zida odustvovao je nekoliko sedmica što se odrazilo i na igru.

U trenažnom procesu je i Miloš Stanojević, ali još uvijek nije poznato kada bi se srbijanski veznjak mogao vratiti na teren. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Musemić je za duel s Banjalučanima pozvao 18 igrača, a to su: Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šerbečić, Hodžić, Letić, Šabanović, Đokanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Guzina, Milanović, Dupovac, Tatar, Mustafić, Cruz. Na spisku nema Rahmanovića koji upisao nastupe protiv Tuzla Cityja i Zvijezde 09 u ligi te Ljubuškog u Kupu BiH.

Utakmica s Borcem na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 18 sati. Susret će suditi Goran Pardžik iz Ljubuškog. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Recite bar navijacima sta se sve sinoć izdesavalo!
1 5
gameon
Stvarno serete sa Rahmanovicem,izadzite vise u javnost i recite sta se desava s njim
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi