Vrančić ostaje u Bundesligi, potpisuje za Darmstadt

Bh. internacionalac napušta Paderborn

Vrančić ostaje u Bundesligi, potpisuje za Darmstadt

Vijest nije službena, ali prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba novi njemački bundesligaš Darmstadt uskoro će dobiti pojačanje u liku Marija Vrančića. 

Sastav iz pokrajine Hessen svoje redove za debitantsku sezonu u elitnom rangu njemačkog nogometa želi pojačati sa Marijom Vrančićem, te je već poslao ponudu za koju se očekuje da će zadovoljiti apetite rukovodstva Paderborna. 

Navodno, dogovor između dvaju klubova je stvar formalnosti, a naš internacionalac najkasnije do kraja sutrašnjeg dana trebao bi obaviti ljekarski pregled i potom staviti paraf na dvogodišnji ugovor sa Darmstadtom. 

Transfer koji će zabilježiti Mario Vrančić realno i nije loš, obzirom da ovaj 25-godišnji vezni nogometaš trenutno nije reprezentativna marka. Prodao se isključivo svojim igrama i zanimljivu cijenu postigao je prošlosezonskim nastupima u Bundesligi, naročito u duelu s Werderom na Benteler Areni. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrančić se prošle sezone upisao dva puta u listu strijelaca, a interes za njegovo dovođenje u ovom prijelaznom roku još je pokazao drugoligaš Kaiserslautern. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije