Vrančić promašio penal, pa asistirao u pobjedi Norwicha
Vrančićev tim se u engleskom Championshipu trenutno nalazi na liderskoj poziciji sa 30 osvojenih bodova, te je jedan od kandidata za plasman u elitni rang

Kanarinci savladali Sheffield Wed

Vrančić promašio penal, pa asistirao u pobjedi Norwicha

Bh. nogometaš Mario Vrančić upisao je asistenciju u današnjoj pobjedi Norwicha.

U posljednje vrijeme Vrančić i ne dobija previše priliku u ovom engleskom drugoligašu, no treneru Kanarinaca se danas na povjerenju odužio na najbolji mogući način, upisavši asisteciju u meču protiv Sheffielda.

Iako je već u šestoj minuti Vrančić promašio jedanaesterac, to se nije odrazilo na rezultat, pa je Norwich u nastavku utakmice uspio postići četiri pogotka i slaviti s ubjedljivih 4:0. 

Već u šestoj minuti nastavka prednsost je gostima donio Pukki, da bi samo pet minuta kasnije na 2:0 povisio Buendia. Norwich na tome nije stao, nastavio je dominirati, što se isplatilo u 62. minuti kada je Pukki postigao novi gol i riješio pitanje pobjednika.

Do kraja utakmice viđen je još jedan gol, ponovo u mreži Sheffielda, a ovaj put u strijelce se upisao Srbeny kojem je asistirao Vrančić.

Vrančićev tim je trenutno vodeći u Championshipu sa 30 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti