Stojan Vranješ karijeru nastavlja u Švedskoj?

Nema namjeru okačiti kopačke o klin

Stojan Vranješ karijeru nastavlja u Švedskoj?

Adnan Beganović

Stojan Vranješ, po svemu sudeći će karijeru nastaviti u Švedskoj. 

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac, te nekadašnji fudbaler Borca, Željezničara i brojnih evropskih klubova, Stojan Vranješ, karijeru bi mogao nastaviti u Švedskoj.

Iako je napunio 35 godina, čovjek koji je najzaslužniji za drugu titulu banjolučkog Borca, nema namjeru okačiti kopačke o klin, a da je još uvijek cijenjen na tržištu govore i informacije do kojih je došao SportSport.ba.

Naime, prema njima na Vranješovu adresu stigla je ponuda iz elitnog ranga švedskog fudbala, a da su informacije tačne potvrdio nam je i nekadašnji kapiten Borca.

"Istina je, stigla je ponuda iz Švedske. Nisam još donio odluku, ali u narednim danima će sve biti jasnije. Zdravlje me služi, osjećam se dobro i sve dok je tako neću kopačke okačiti o klin", za SportSport.ba je istakao Vranješ.

Podsjetimo, Vranješ je kao kapiten predvodio Borac do druge titule prvaka Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021. Ukuno je odigrao 31 utamicu i pritom je postigao 18 pogodaka kojima je dodao dvije asistencije.

Prošlu sezonu počeo je u Borcu, ponovo je briljirao. U 15 odigranih utakmica postigao je 10 pogodaka, a krajem prošle godine prihvatio je ponudu iz Bangladeša, tačnije od Bashundhara Kingsa za koje je odigrao šest mečeva i postigao je dva pogotka.

Sporazumno je sa ovim klubom raskinuo ugovor krajem aprila otkada je bez kluba, a kako sada stvari stoje, nakon Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske, Rumunije i Bangladeša, Švedska će biti njegova nova igračka destinacija.

Top Komentari

King_Kenny
...u Bangladesu 6 utakmica 2 gola HAHAHAHAHA,slabo penala bilo znaci...a za titulu Borca nije najzasluzniji on nego sudije...vidjeli smo u Europi protiv onih Iraca gdje su i sta su...kanta za napucavanje.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi