Vranješ pogodio i spasio AEK poraza

Na gostovanju kod Xanthija

Vranješ pogodio i spasio AEK poraza

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ bio je strijelac izjednačujućeg potogka za AEK u susretu sa Xanthijem, koji je završen rezultatom 1:1.

Meč 7. kola grčke Super lige počeo je loše za AEK, koji je nakon prvog poluvremena gubio sa 1:0. Brito je bio strijelac za domaći tim u 40. minuti.

U nastavku, Xanthi upada u velike probleme zbog čak dva crvena kartona. Prvo je u 55. minuti isključen Fliskas, a onda u 72. i Svarnas pa su gosti iz Atine posljednjih 20-ak minuta igrali sa dvojicom igrača više.

AEK je mogao do preokreta, ali se na kraju morao zadovoljiti samo bodom i to zahvaljujući Vranješu koji je u 88. minuti zabio za 1:1. 

Za Vranješa je ovo bio prvi gol u sezoni, a njegov AEK je ostao na drugom mjestu sa 14 bodova. Prvi je PAOK sa jednim bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi