Vranješ pogodio u porazu Lechije od Lecha

Ekstraklasa, 4. kolo

Vranješ pogodio u porazu Lechije od Lecha

Fudbaleri Lecha u okviru 4. kola poljske Ekstraklase upisali su svoju drugu pobjedu, a tim iz Poznana slavio je sa 2:1 na gostovanju kod Lechije.

Domaći tim poveo je golom nekadašnjeg reprezentativca BiH Stojana Vranješa u 35. minuti. Bivši igrač novosadske Vojvodine bio je precizan sa bijele tačke za vodstvo svog kluba.

Ipak, u samom finišu domaća Lechia je ostala sa deset igrača na terenu jer je Sadajew zaradio drugi žuti karton minut pije kraja prvog dijela igre.

U nastavku je upravo ta činjenica odigrala važnu ulogu u totalnom preokretu gostiju. Sve do deset prije kraja utakmice domaći tim je uspješno branio vodstvo od jednog gola prednosti, a onda je na scenu stupio Teodorczyki koji je u igru ušao u 66. minuti umjesto Hämäläinena.

Teodorczyki je u 80. prvo izjednačio na 1:1, a potom je pet minuta kasnije svojim drugim golom na susretu donio totalni preokret i pobjedu gostima iz Poznana. Za goste na golu zbog povrede nije bilo nekadašnjeg golmana zeničkog Čelika Jasmina Burića.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Istina rezultatom su Podbeskidzie slavile na gostovanju kod Zawisze.

Ekstraklasa, 4. kolo:
Lechia - Lech 1:2 (Vranješ 35. / Teodorczyk 80., 85.)
Zawisza - Podbeskidzie 1:2 (Lima Alves 34. / Kolodziej 49., Chmiel 90.+2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.