Vranješ ušao sa klupe i pogodio za Lechiju

Prva pobjeda tek u šestom kolu

Vranješ ušao sa klupe i pogodio za Lechiju

Fudbaleri Lechije su na svom terenu u okviru šestog kola poljske Ekstraklase savladali Lecznu rezultatom 3:1, te tako stigli do svoje prve pobjede u novoj sezoni.

Veliki doprinos trijumfu Lechije dao je i bh. internacionalac Stojan Vranješ, koji je postigao jedan pogodak, iako je meč počeo sa klupe za rezervne igrače.

Vranješ je zbog stomačnog virusa bio na klupi, ali je već u 41. minuti istrčao na teren umjesto Janickog. Samo pet minuta kasnije, Lechia je stigla u vodstvo preko Haraslina, da bi u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela igre Piesio izjednačio na 1:1.

Već na početku drugog poluvremena, Haraslin je novim golom vratio prednost Lechiji, da bi Vranješ u 94. minuti golom sa bijele tačke potvrdio pobjedu svog tima.

Ekstraklasa, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Lechia - Leczna 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.