Zmajevi u Poljskoj standardni, Lech na bod od titule

Poljska Ekstraklasa

Zmajevi u Poljskoj standardni, Lech na bod od titule

E. Škorić

U srijedu su igrani susreti šestog kola Lige za prvaka u poljskoj Ekstraklasi.

Kolo prije kraja, Lech našeg golmana Jasmina Burića, koji zbog povrede nije branio ni jučer na gostovanju kod Gornika, ima tri boda prednosti nad Legijom.

Tim iz Poznanja je u gostima kod Gornika slavio sa visokih 6:1 i na pragu je osvajanaj titule. Pawlowski, Hamalainen (2), Jevtić (2) i Sadajev su bili strijelci za Lech, a Nowak jedini za Gornik.

Legia je odigrala samo 0:0 sa Lechijom u gostima, a za domaću Lechiu je 90 minuta igrao povratnik u bh. reprezentaciju Stojan Vranješ.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Semir Štilić nastupao je do 61. minute u porazu Wisle od Slaska u Krakowu (0:1). Pich je u 78. minuti donio Slasku pobjedu. 

Lech je na korak od tituče sa 42 boda, Legia ima 39, Jagiellonia 38 i sigurno je da će ta tri kluba igrati Evropu. Lech kao prvak vjerovatno u Ligu prvaka, preostala dva će u kvalifikacije za Europa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.