Vranješa čekaju zvižduci? Belgijanci se prisjetili provokacija iz 2010. godine

Anderlecht dočekuje Dinamo

Vranješa čekaju zvižduci? Belgijanci se prisjetili provokacija iz 2010. godine

Zagrebački Dinamo večeras će u sklopu 2. kola Evropske lige gostovati u Bruxellesu kod Anderlechta. Momčad Nenada Bjelice je prethodno pregazila Fenerbahče s 4:1 i eventualni pozitivnim rezultatom u Belgiji napravila bi veliki korak prema prezimljavanju u Evropi.

Dinamovcima će velika prepreka na putu do gola Anderlechta biti naš reprezentativac Ognjen Vranješ, kojeg, prema navodima belgijskih medija, neće zaobići uvrede od strane gostujućih navijača. 

Navodi se kako su se navijačima Dinama vratile slike iz 2010. godine kada je Vranješ nastupao za Sheriff. Moldavski tim je tada porazio Dinamo boljim izvođenjem penala, te prošao u naredni krug Lige prvaka, a u penal lutriji precizan je bio i Vranješ koji je potom gol proslavio tako što je skinuo dres i pokazao majicu Crvene zvezde. To je, naravno, okarakterisano u Hrvatskoj kao provokacija.

"Mogu misliti kako im je bilo kada je neko prvi put poslije rata na Maksimiru bio s obilježjima Crvene zvezde. To je bio moj odgovor na uvrede koje smo doživjeli od publike", pričao je tada Vranješ.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Meč između Anderlechta i Dinama igra se danas od 18:55 sati. 

Top Komentari

plavi kanarinac
Joj treba te udarat dok ima života u tebi genocidno kopile, jebem li te u usta ta prljava daBogda nikad ne zaigrao za Bosnu više... ali sta Zutog boli kurac za sve ovo, ti imas mjesto u prvih 11...
17 11
Keno
Ovaj tip je jedna velika bruka za nas drzavni tim, sretno dinamo
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi