Vratio se fudbal na Mestallu: Valencija na originalan način "ispoštovala" kip legendarnog navijača

Jedini na tribinama kultnog stadiona

Vratio se fudbal na Mestallu: Valencija na originalan način "ispoštovala" kip legendarnog navijača

A. Čaušević

Fotografije kipa navijača Valencije Vicentea Navarra Aparicija obišle su svije prije tri mjeseca kada je španski klub na svom stadionu dočekao Atalantu u revanš susretu osmine finala Lige prvaka.

Vicente Navarro Aparicio je bio okorijeli navijač popaluranih Šišmiša. Voljeni klub je pratio cijelog života, a to je uradio i nakon što je oslijepio.

U znak poštovanja Valencija je na napravila Navarrovu statuu i postavila je na jednu od stolica stadiona Mestalla.

Nakon višemjesečne pauze uslijed koronavirusa fudbal na Mestallu se vratio utakmicom Valencija - Levante, a Navarrov kip se uklopio u novonastalu sitauciju.

Naime, organizator susreta je preko Navarrovog lica stavio masku te tako poslao poruku koliko je važno i dalje poštovati mjere opreza jer koronavirusa još uvijek nije nestao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, gradski derbi je okončan remijem uz šokantnu završnicu. Rodrigo je u 89. minuti zabio za vodstvo domaćih, a Levante je izjednačio iz penala u 98. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi