Vratio se legendarni kapiten Zmajeva: "Hvala Allahu što me sačuvao"

Zaigrao fudbal nakon deset mjeseci

Vratio se legendarni kapiten Zmajeva: "Hvala Allahu što me sačuvao"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je svoj najveći uspjeh ostvarila 2014. godine kada se plasirala na svoje do sada jedino veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kapitensku traku te generacije Zmajeva nosio je Emir Spahić, legendarni štoper i navijačima jedan od najdražih igrača što su ikada nosili dres nacionalnog tima BiH.

Spahić je krajem augusta doživio tešku nesreću nakon što se prevrnuo u terencu u blizini sela Ključ poslije čega je na KSUC u Sarajevu proveo tri sedmice na liječenju.

Deset mjeseci kasnije bivši igrač Seville, HSV-a, Montpelliera i drugih klubova se vratio igranju fudbala. Svoju sreću i zadovoljstvo podijelio je na društvenoj mreži Facebook.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon više od deset mjeseci ponovno sam zaigrao fudbal. Prelijep osjećaj i ponos nakon teškog perioda pobijedili su strah i umor. Hvala KCUS-u, svim mojim doktorima i sestrama, hvala mom Denisu, hvala Oružanim snagama BiH, hvala bolnicama Gacko i Trebinje, hvala doktoru Buhi, hvala FSBiH, hvala mom Kemi, hvala mom Muhamberu, mom Ismarku, mom Saketu, hvala mom Mirsi, hvala mojim kolegama koji su mi stalno bili "na liniji", hvala svima vama što ste bili uz mene! Posebno hvala i isprika mojoj užoj i široj porodici. Hvala Allahu što me je sačuvao", napisao je Spahić na svojoj Facebook stranici.

Nakon vise od deset mjeseci ponovno sam zaigrao nogomet. ❤️❤️❤️❤️Prelijep osjecaj i ponos nakon teskog perioda...

Posted by Emir Spahic on Sunday, July 12, 2020

Top Komentari

SarajevoFC
Ne zna se šta brže širi, korona ili papanluk.
0 2
SarajevoFC
Sačuvali te doktori, hajvanu. I organizam koji si ojačao baveći se sportom cijeli život.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi