Deset godina od čuvenog šamara

Dan kada je Spahić udario Marina

Deset godina od čuvenog šamara

M. Šljivak

Prošlo je tačno deset godina od prijateljske utakmice između Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Elf je u pripremom meču za Svjetsko prvenstvo 2010. godine savladao Zmajeve sa 3:1 uz dva gola s 11 metara, a ovaj meč je obilježio i potez kapitena Emira Spahića koji je u finišu utakmice ošamario Marka Marina.

Nakon jednog starta Spahića nad Marinom, reprezentativac Njemačke se pobunio i počeo je vrijeđati bh. fudbalera. Došlo je do gužve nakon koje je Spahić pored sudije Nicole Rizzolija ošamario Marina.

Za ovaj potez kapiten reprezentacije BiH je dobio samo žuti karton i to je izrevoltiralo selektora Njemačke Joachima Lowa pored klupe. Žestoko je protestvovao, ali odluka se nije promijenila.

Marin je šamar zaradio nakon što je bivšem kapitenu BiH opsovao mater i ovaj mu to nije oprostio i došlo je do udarca.

Apsolutno svi pamte ovaj čuveni šamar koji je izazvao dosta komentara u javnosti.

Top Komentari

Uranija
Trebat će vremena i vremena da se pojavi ponovo jedan Spahić, uz sve svoje mane i poneku grešku mi boljeg nismo imali.
7 0
ek76
Legenda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi