Vrba: Izgleda da neki moji igrači nisu ni razmišljali o Džeki

Trener Plzena nakon debakla

Vrba: Izgleda da neki moji igrači nisu ni razmišljali o Džeki

Roma je sinoć na Olimpicu razbila Viktoriju iz Plzena sa 5:0 uz hat-trick maestralnog Edina Džeke, koji je na pravi način najavio povratak u golgetersku formu.

Rimljani su i prije utakmice sa Viktorijom bili veliki favorit, ali malo ko je očekivao da će se s takvom lakoćom obračunati sa češkim prvakom. Nakon Frosinonea (4:0), Lazija (3:1) i Plzena (5:0), moglo bi se reći da je Di Francescov tim uhvatio pravu formu.

Plzen se nije najbolje predstavio u Rimu, a svjestan toga je i trener češkog tima Pavel Vrba koji je posebno zamjerio svojim igračima što su olako shvatili našeg napadača, koji je jedan od najboljih napadača u Evropi.

"Džeko koristi kada ga ne čuvate kako treba, a mi smo ga čuvali očajno. Morali smo biti mnogo jači u mnogim duelima. Izgleda da neki moji igrači nisu ni razmišljali o Džeki na taj način", požalio se Vrba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Češki stručnjak će imati težak zadatak da nakon ove katastrofe spremi tim za duel sa Real Madridom, ali zna koju grešku ne smije ponoviti.

"Moramo da se popravimo u odbrani. Jednostavno, ako budemo ovako igrali protiv Reala, rezultat će sigurno biti sličan ovome protiv Rome", jasan je bio Vrba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi