Vrijednost Realovog mladog asa utrostručena tokom posudbe
(Foto: EPA) Hakimi je odigrao 21 utakmicu za Borussiju u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao sedam asistencija

Pravi potez

Vrijednost Realovog mladog asa utrostručena tokom posudbe

Achraf Hakimi je jedna od ovosezonskih senzacije u Bundesligi. Ovaj 20-godišnji lijevi bek pruža sjajne partije u dresu Borussije Dortmund i jako brzo je postao vrlo važan dio ekipe Milionera.

Mladi marokanski reprezentativac je u Borussiju stigao ljetos i to na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida, a napuštanje Santiago Brenabeua se ispostavilo pravim potezom za ovog talantovanog defanzivca.

U Realu se nije mogao izboriti za značajniju minutažu, ali se odličnu uklopio u svoju novu ekipu.

Tako je od dolaska na Westfalen odigrao 21 utakmicu za Borussiju u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da trener Milionera, Favre, ozbiljno računa na Hakmija govori i činjenica da je peti po minutaži u ekipi ove sezone. Tako je Hakimi u dresu Borussije do sada skupio 1863 minute, dok je u Realu za čitavu prošlu sezonu na terenu proveo 1315 minuta.

Sjajna forma se odrazila i na Hakimijevu vrijednost. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost je iznosila 7.5 miliona eura u trenutku napuštanja Bernabeua, dok je sada čitavih 25 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi