Vrlo loše vijesti: Valencia priznala pet slučajeva koronavirusa u svom timu

Veliki problemki

Vrlo loše vijesti: Valencia priznala pet slučajeva koronavirusa u svom timu

Španska Valencia saopštila je danas da u njenom klubu ima čak pet osoba koje su pozivine na koronavirus. 

Već je jutros defanzivac ove ekipe Ezequiel Garay saopštio preko društvenih mreža kako je pozitivan na pomenuti virus, a sada su iz tabora Šišmiša otkrili kako su kod njih, osim Garayja, zaražena još četvorica.

Španski mediji prenose kako su od igrača pozivini još Eliaquim Mangala i Jose Gaya te da su preostala dvojica ili članovi stručnog štaba ili neki drugi uposlenici kluba.

Valencia je posljednji meč igrala protiv Atalante u Ligi šampiona i to bez prisustva publike. Na tom susretu je 90 minuta odigrao Gaya dok je Mangala igrao samo prvi meč na San Siru a u drugom je bio povrijeđen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sinoć je španska vlada uvela rigorozne mjere za svoje građane kako bi se zaustavlo širenje koronavirusa. Ova zemlja iz dana u dan bilježi sve više slučajeva ove zaraze, a nažalost iz dana u dan raste i broj umrlih.

Obzirom da ima pet zaraženih članova kluba, Valencia je u ovom trenutku vjerovatno na drugoj poziciji u Evropi odmah iza Sampdorije koja već u ovo momentu ima sedam zaraženih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti