Vršajević sa Umraniyersporom izborio plasman u Super ligu Turske
Vršajević pokazuje da još može igrati na visokom nivou, a naredne sezone ponovo će igrati u društvu najboljih klubova u Turskoj

Bh. internacionalac odigrao sjajnu sezonu

Vršajević sa Umraniyersporom izborio plasman u Super ligu Turske

D. Kurbegović

Najjača nogometna divizija Turske naredne sezone bit će jača za još jednog bh. nogometaša. Avdija Vršajević nekadašnji reprezentativac BiH sa svojim Umraniyersporom tri kola prije završetka sezone izborio je plasman u Superligu Turske.

Danas je ekipa Umraniyespora na domaćem terenu dočekala tim Balkierispora, te slavila sigurnu pobjedu rezultatom 4:1, koja im je na kraju donijela i plasman u najviši rang takmičenja u Turskoj.

Avdija Vršajević danas je odigrao cijeli meč, a ovaj 36-godišnjak ove sezone je pokazao da u njemu ima još dovoljno motiva, ali i kvalitete da igra na visokom nivou. Ovaj nogometaš koji igra na poziciji desnog bočnog u ovoj sezoni odigrao je 26 utakmica, te upisao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bivši nogometaš TOŠK-a, Željezničara, Čelika, Sparte, Kladna, Tatran Prešova, Hajduka, od augusta 2015. godine stanovnik je Turske. Vršajević je najprije nastupao za Osmanlispor, a zatim i za Akhisarspor, a član Umraniyespora je od januara 2021. godine.

Vršajević je za reprezentaciju BiH odigrao 17 utakmica, postigavši dva gola, uključujući i jedan na Svjetskom prvenstvu Brazilu protiv selekcije Irana.

Top Komentari

King_Kenny
...legendarni Avdija Vrsajevic.
9 3
nije.suplja
Avdija, momak vazda sutio i radio, kilometre i kilomtere preorao po strani. Neumoran trkac, tip Lulica. Danasnji smradovi sem kolasinca bi trebali gledat snimke kako se igra beka il krilo za reprezentaciju....oni ti ga puse avdijaaaa avdijaaaa
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi