Vrsaljka kao da je neko prokleo nakon Mundijala 2018. godine

Ponovo ima problema s koljenom

Vrsaljka kao da je neko prokleo nakon Mundijala 2018. godine

E. Čaušević

Šime Vrsaljko je briljirao na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, ali tada je za njega sve krenulo nizbrdo.

Tada je iz Atletico Madrida otišao u Inter na posudbu, ali zbog problema s povredom koljena skoro da nije ni igrao na Meazzi. Hrvatski reprezentativac vratio se u Atletico pred početak ove sezone, ali problemi s povredom su ostali.

Zbog nevjerovatne želje da igra na Mundijalu prije dvije godine kada je Hrvatska došla čak do finala je itakako koštalo Vrsaljka. Više od godinu dana je muku mučio s povredom, ali se konačno vratio početkom ove godine.

Vrsaljko je za Atletico upisao pet nastupa prije prekida prvenstva i pokazao je da Diego Simeone na njega može računati. Međutim, problemi za ovog 28-godišnjeg desnog beka nisu gotovi.

Naime, Vrsaljko mora na artroskopiju lijevog koljena koje ga muči već godinama. Zbog problema s ligamentima ne želi se ništa prepustiti slučaju i Vrsaljko će poslušati savjete doktora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je propustio današnji trening Atletica, ali su iz kluba poručili da bi trebao biti spreman za nastavak La Lige koji se očekuje sredinom narednog mjeseca.

Vrsaljko je nakon Mundijala 2018. godine bio nevjerovatan peh, ali nadati se da je to sada iza njega.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi