Kurzawa će na kraju u Španiju?

Lijevi bek je želja mnogih

Kurzawa će na kraju u Španiju?

A. Čaušević

S obzirom da mu ističe ugovor s PSG-om Layvin Kurzawa je među traženijim lijevim bekovima. Francuza od ranije žele u Italiji i Engleskoj, a od danas i Španiji. 

Kurzawa se proteklih mjeseci spominje kao novo pojačanje Juventusa i Arsenala, ali čini se da će im planove pomrsiti Atletico Madrid, barem tako piše Marca.

Jorgandžije planiraju štediti novac nakon što je prošle godine Joao Felix plaćen 125 miliona eura i tražit će da prođu što jeftinije zbog čeka je Kurzawa jedna od meta.

Ovaj 27-godišnjak je uvjerio stručni štab Atletica, posebice zbog njegovog međunarodnog iskustva jer je u Ligi prvaka nastupao sa PSG-om i Monacom, dok ima i povremeni status francuskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Renan Lodi je siguran na poziciji lijevog beka, međutim kako brazilski fudbaler nema rezervu, Simeone je odlučio da mu pronađe konkurenciju, a izbor je pao na Kurzawu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi