Vučelić nije za Regionalnu ligu: Bolje Niš nego Široki

Predsjednik FK Partizan

Vučelić nije za Regionalnu ligu: Bolje Niš nego Široki

Partizanov predsjednik Milorad Vučelić ne vidi mnogo toga pozitivnog u formiranju Regionalne lige. 

Prije dva dana u Zagrebu je održan sastanak predstavnika zemalja iz regije, a glavna tema bilo je potencijalno i inicijalno formiranje Regionalne lige za mlađe kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Od prvog dana kada se rodila ideja za fudbalsko ujedinjene nekadašnje Jugoslavije mišljenja su podijeljena, a tako je čak i unutar Partizana ovih dana. Dok sportskog direktora raduje formiranje Regionalne lige za mlade, protiv toga je predsjednik crno-bijelih Milorad Vučelić.

"Nisam entuzijazista po pitanju organizacije Regionalne lige, a najspornija su dva segmenta - sigurnost i razvijanje drugih sredina umjesto domaćih. Htjeli da priznamo ili ne, situacija na planu organizacija utakmica poput Hajduk - Zvezda ili Dinamo - Partizan je i dalje komplikovana i ne mogu da se porede sa košarkom ili vaterpolom", objašnjava Vučević za srbijanske medije i potom dodaje:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Nisam za to da se razvija fudbal u susjednim republikama, nauštrb našeg prvenstva. Srbija je tolika kolika je i ne bi trebalo da je gušimo kao u košarci, već da učinimo sve da njegujemo i podižemo svoje centre. Lako je biti sebičan i uključiti se u to sve, jer bi Partizanu odgovaralo, ali ako biram između Širokog i Maribora ili Niša i Kruševca uvijek sam za naše gradove i klubove", istakao je predsjednik Partizana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi