Nekadašnji reprezentativac Slovenije

Vugdalić: Željino ulaganje u mlade igrače je pravi put

Kadeti Maribora poraženi su od Željezničara u finalu tuniraju "Igraj fudbal, živi život" s minimalnih 1:0, a nakon utakmice razgovarali smo s Muamerom Vugdalićem, trenerom mladih Viola, ali i nekadašnjim fudbalerom Plavih.

"Svakako da nema razloga za nezadovoljstvo. Mi smo ovdje došli da igramo fudbal, da pokažemo jedan kvalitet i ja mislim da smo kroz ove četiri utakmice to i uspjeli. Željo je na kraju bio sretniji, pobijedio je i ja im čestitam na pobjedi", rekao je nekadašnji reprezentativac Slovenije nakon finala, te se osvrnuo na kvalitetu samog turnira:

"Kvalitet je bio dobar. Gledao sam nekoliko utakmica, nisam gledao sve ali sam prijetio da ima nekoliko sjajnih pojedinaca. Mi uvijek podržavamo ovakva okupljanja i ovakve turnire, tako da mogu biti maksimalno zadovoljan".

Maribor se kvalitetnim radom pridružio Dinamu i Partizanu koji već neko vrijeme odskaču od ostalih klubova sa prostora bivše Jugoslavije, a mnogi će reći da su organizaciono čak i efikasniji od Beograđana, a mnogo se pažnje poklanja omladinskim selekcijama.

"Ovi momci su velika perspektiva kluba. Klub na njih ozbiljno računa, tako da su sa njima napravljeni višegodišnji ugovor i samo je pitanje kad će zaigrati u najboljem sastavu Maribora", kaže Vugdalić.

O tajni uspjeha Maribora Vugdalić nije puno elaborirao, kratko je ispalio:

"Mislim da je tajna Zlatko Zahovič. Svi znamo da sve to on drži u svojim rukama. Puno se poklanja radu s mladima, svi treneri u klubu su profesionalci. Puno radimo, puno se družimo i mislim da je to jedan uspjeh koji nas je digao tamo gdje se sada nalazimo".

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Vugdalić je u sezoni 2007/2008 nosio dres Željezničara, zanimalo nas je koliko danas prati dešavanja u bh. fudbalu.

"Pratim uglavnom preko interneta, a posljednji gradski derbi sam gledao uživo. Vidim da Željo dosta potencira na svom omladinskom pogonu što je svakako pravi put i dobro igraju. Želim i jednima i drugima, i Želji, i Sarajevu puno uspjeha u Evropi", kazao je Vugdalić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.