Vujica: Uz dobar pristup možemo pobijediti i Goražde

Travničani spremni za naredni meč

Vujica: Uz dobar pristup možemo pobijediti i Goražde

U sklopu 10. kola Prve lige FBiH na stadionu Pirota u nedjelju se sastaju Travnik i Goražde.

Uoči sezone malo ko je očekivao da će Travničani biti pretendenti za gornji dio tabele, ali danas, nakon dosadašnjeg dijela šampionata, nalaze se u sredini tabele sa samo tri boda manje od drugooplasiranog Goražda.

Sve to daje razlog za optimizam Vezirima koji vjeruju da mogu osvojiti sva tri boda protiv Goražda.

"O Goraždu ne treba trošiti riječi. Radi se o kvalitetnoj momčadi punoj samopouzdanja, imajući u vidu da su trenutno drugi na tabeli, ali mi gledamo isključivo sebe. Igramo odlično na domaćem terenu, uz sve to vraćaju nam se i određeni igrači nakon suspenzije, tako da uz dobar pristup i kvalitetnu igru možemo na kraju slaviti", kazao je ofanzivac Travnika Mirko Vujica.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je u Travnik stigao tokom ljeta iz Viteza. 

"U neku ruku mogu da budem zadovoljan onim što sam dosad pokazao... Trener mi vjeruje, igram u svakoj utakmici, a pritom sam uspio da postignem i dva pogotka. Ipak, daleko je to od idealnog, smatram da mogu puno bolje."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dotakao se i dosadašnjih rezultata Travnika.

"Smatram da smo dosad uradili i više nego što se očekivalo. U sezonu smo ušli odlično, a iako se u međuvremenu dogodio mali pad, radimo kvalitetno i naporno kako bismo se vratili u gornji dio tabele. Imamo dobar roster, ne sumnjam da ćemo uspješno privesti kraju ovu polusezonu", bile su riječi Vujice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi