Važne domaće pobjede Goražda i Čapljine

Goražde je ovom pobjedom izbilo na drugo mjesto

Važne domaće pobjede Goražda i Čapljine

S. Grebović

Danas je odigrano sedam utakmica 9. kola Prve lige Federacije BiH u kojem je postignuto nekoliko zanimljivih rezultata.

FK Goražde je na svom terenu dočekalo ekipu Slavena i slavilo veliku pobjedu rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije viđeno pregršt prilika, a uzrok tome je bio i loš teren na kojem je susret odigran. Otpor gostiju tek u 60. minuti lomi Tatar, da bi prednost uduplao Damir Hrelja svega pet minuta kasnije i postavio konačan rezultat.

Goražde je tako vezalo treći uzastopni trijumf kojim je izbilo na drugu poziciju sa 17 bodova, dok su gosti iz Živinica nastavili sa igrama toplo-hladno i uknjižili i šesti ovosezonski poraz.

Prva liga Federacije, 9. kolo

FK Goražde - NK Slaven Živinice 2:0 

Čapljina je nakon poraza u prošlom kolu upravo od Slavena očajnički trebala pobjedu na svom terenu protiv Travnika u čemu je na kraju i uspjela. Zlata vrijedan pogodak za Čapljince postigao je Hasinović u 65. minuti, čime je krunisao bolju igru svoje ekipe.

Čapljina sada ima 16 bodova i četvrta je, dok je Travnik sedmi sa 14 osvojenih bodova. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga Federacije, 9. kolo

HNK Čapljina - NK Travnik 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi