Vukas: Osima mnogo cijenim, nadam se pravom derbiju

Za Zrinjski slijedi gostovanje Željezničaru

Vukas: Osima mnogo cijenim, nadam se pravom derbiju

Nakon što smo u četvrtak svjedočili senzaciji koju je priredio Zrinjski, ovog vikenda čeka nas još jedan zanimljiv duel, čiji će akter ponovo biti mostarski klub.

Eliminaciju Utrechta i prolaz u 3. pretkolo Evropske lige u taboru Zrinjskog već su arhivirali i okrenuli se maksimalno domaćem prvenstvu. Izabranike Harija Vukasa sutra čeka put u Sarajevo gdje će odmjeriti snage sa Željezničarom na Grbavici, što će biti pravi derbi.

"O Utrechtu više ne govorimo, tu utakmicu smo arhivirali. Uspjeh ostaje za navijače, neka oni guštaju, a mi se okrećemo novim izazovima. Ako želimo biti ozbiljni moramo igrati u kontinuitetu", kazao je na današnjem druženju s novinarima trener Hari Vukas.

Pred Zrinjskim je iznimno teško gostovanje. Željezničar još nije primio gola u prvenstvu.

"Bit će to sraz dvije momčadi koje svojom kvalitetom i renomeom zaslužuju da privuku veliki broj publike. Vjerujem da će to biti pravi derbi. Željezničar cijenimo, znamo da će biti teško i da će njihov trener Amar Osim, o kojem imam visoko mišljenje, pripremiti svoj tim na najbolji mogući način. No, mi idemo da se predstavimo u što boljem svjetlu."

Moguće je da će biti određenih promjena u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sreća je što nema povrijeđenih fudbalera, ali primorani smo rotirati, mada ne puno. Protiv Utrechta je bilo veliko pražnjenje..."

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:00 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AaaZzz
Vukas,pusti ti sad koga cijeniš,a koga ne,idemo na Grbavicu po pobjedu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi