Vukas poziva na oprez: Gosti su rasterećeni, to može biti opasno

Akademija Pandev gostuje u Mostaru

Vukas poziva na oprez: Gosti su rasterećeni, to može biti opasno

HŠK Zrinjski održao je konferenciju za medije pred revanš susret 1. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu.

U Mostaru će, podsjetimo, sutra od 19:00 sati gostovati Akademija Pandev. U prvom meču odigranom u Skoplju slavili su Plemići s visokih 3:0 i jasno je kako bi sve osim prolaska dalje za tim Harija Vukasa bilo iznenađenje.

Podcrtao je to na konferenciji za medije i sam Vukas.

"Ostvarili smo dobar rezultat u prvoj utakmici. Akademija Pandev sada neće biti pod pritiskom kao u prvoj utakmici, doći će rasterećeni, a to može biti opasno. Iako je rezultat ubjedljiv, oni su vrlo dobra momčad i ne smijemo ni u jednom momentu dopustiti da utakmica ode u krivom smjeru, da odemo u nekakve probleme", kazao je trener Zrinjskog.

Vukas je istakao kako je moguće da bude sitnih promjena u igračkom kadru, no sastav nije želio otkrivati.

Osim Vukasa, predstavnicima medijima se obratio također i čuvar mreže Ivan Brkić koji smatra da koncentracija mora biti potpuna kako bi se eliminisala Akademija Pandev. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Izgledali smo veoma dobro u prvoj utakmici, ali ne smijemo se opustiti, to je bilo praktički samo prvo poluvrijeme. Moramo biti mirni, ići uz utakmice u utakmicu", kazao je, između ostalog, Brkić.

Ukoliko Zrinjski eliminiše Akademiju Pandev, naredni protivnik mostarskom klubu Evropskoj ligi bit će holandski Utrecht.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BijeliBrijeg
Imaš extra dobre igrače za BiH uvjete, treba da i uzvrat dobiješ najmanje 3:0 i onda puni samopouzdanja napad na Koševo. Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi