Vukas: Tužan sam i ljut na sebe

Oprostio se od Zrinjskog

Vukas: Tužan sam i ljut na sebe

Hrvatski trener Hari Vukas poslije loših rezultata dobio je otkaz u Zrinjskom.

Plemići su trenutno tek na 6. poziciji u BHT Premijer ligi BiH, a posljednji poraz od Zvijezde 09 bio je kap koja je prelila čašu pri odluci da se smijeni Vukas.

Odluku čelnika Zrinjskog Vukas je prihvatio dostojanstveno, štaviše na krajnje gospodski način se oprostio od svog sada već bivšeg kluba.

"Prije svega bih se zahvalio upravi kluba koja mi je omogućila da vodim jedan renomirani klub kakav je Zrinjski. Zahvalio bih se i svima ostalim u klubu, od momčadi, do samih uposlenika, na jednoj iznimno korektnoj saradnji. Nažalost, došlo je vrijeme rastanka i vjerujte da sam iznimno tužan i ljut zbog toga. Ljut sam na sebe što na drugačiji način nisam razveselio sve one koji istinski vole ovaj klub", rekao je Vukas na odlasku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U budućnosti će ovaj klub u meni imati jednog iskrenog navijača koji će pratiti sve rezultate i radovati se svakom novom uspjehu. Zavolio sam ovaj klub, ovaj grad i ljude u njemu, osjećao sam se ugodno. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se nadam da ću se jednog dana vratiti ovdje i na jedan drugačiji, bolji način razveseliti sve one koji vole klub. Još jednom, hvala svima", poručio je.

Vukas je Zrinjski vodio na 23 utakmice u kojima je upisao 13 pobjeda, tri remija i čak sedam poraza.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dobojlija
Zasto na sebe ,igraci Zrinjskog su precijenjeni I o sebi misle da su svjetskog nivoa ,a ono sipak,kako god srecno gdje god bio
5 1
enko
Vukas ti si ih prevazisao,oni nisu renomirani koliko ti mislis.Renomirani su sa dugom tradicijom,bez prekida u takmicenju,kao npr .Velez.Ti ovo govoris iskreno i pomalo patriotski ali si na vrijeme otisao.Zapamtite glavni uzrok su priliv sredstava bez obzira sto to negiraju.sretno ti bilo
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti