Vukotić čeka 15. april

Šta će biti sa belgijskim prvenstvom?

Vukotić čeka 15. april

S. Mlaćo

U Belgiji su jučer odlučili završiti prvenstvo.

Sezona je završena, a zvanična potvrda bi se trebala desiti 15. aprila.

Naime, Upravni odbor organizacije takmičenja, Pro League, izglasao je prekid takmičenja i priznavanje trenutnog stanja na tabeli kao konačnog. To znači da je Club Brugge šampion Belgije za sezonu 2019/2020, a da Gent ide u Ligu prvaka. U Evropa ligu bi trebali Charleroi, Antwerp i Standard liege, dok je plan (još uvijek je riječ o špekulacijama) da niko ove sezone ne ispadne iz elitnog ranga, ali da naredne sezone Jupiler ligu igra 18 timova kako bi dva proplasirana iz druge lige izborila promociju.

Sve navedeno ipak tek treba biti potvrđeno na zasjedanju Generalne skupštine Pro League koja je zakazana za 15. april.

Na posljednjem mjestu u Belgiji je Wasland Beveren za koji nastupa nekadašnji igrač Krupe i ponajbolji defanzivac PL Aleksandar Vukotić.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Beveren ipak neće u niži rang, s obzirom da će se liga vjerovatno produžiti, što može radovati ovog defanzivca.

Ipak, sve je pod upitnikom. UEFA je istakla da je svaka odluka o prekidu preuranjena i neopravdana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije