Vukotića žele i na drugom kraju svijeta

Na izlaznim vratima Krupe

Vukotića žele i na drugom kraju svijeta

Zimski prijelazni je donio određene promjene u igračkom kadru Krupe. Bh. premijerligaš je ove zime prodao Elvira Koljića (Lech Poznan) i Irfana Jašarevića (Dalkurd), a ovi transferi su klubu iz okolice Banjaluke znatno napunili kasu i donijeli skoro milion KM.

Kada su u pitanju odlasci, tu vjerovatno nije kraj, jer se na izlaznim vratima Krupe nalazi i Aleksandar Vukotić. Srbijanski internacionalac se već dugo dovodi u vezu s odlaskom iz Krupe, za njegove usluge se raspituju brojni klubovi, a jedan od njih je iz Kine.

Iz Krupe su nam potvrdili da iz postoji interes za Vukotića od strane jednog kluba iz Kine, čije se ime drži u tajnosti, a prema nezvaničnim informacijama ramzatra se mogućnost polugodišnje posudbe s opcijom produženja saradnje. Osim Kineza, za Vukotića se navodno interesuje i Lokomotiva iz Zagreba.

Cifra od zarađenih milion KM od prodaje igrača, po svemu sudeći, neće biti konačna, a u Krupi već znaju u što usmjeriti novac. Predsjednik kluba Draško Ilić je kazao da će dio zarade biti uložen u omladinski pogon, što bi značilo stvaranje novih Koljića, Vukotića, Jašarevića...

Krupa je inače prvi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH okončala na petom mjestu sa 31 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi