Veliki posao Krupe: Elvir Koljić potpisao za Lech Poznan

Novopečeni bh. reprezentativac napustio Premijer ligu

Veliki posao Krupe: Elvir Koljić potpisao za Lech Poznan · Zvanično

Bh. napadač Elvir Koljić i zvanično je postao novi fudbaler Lecha iz Poznana.

Kao što je SportSport.ba jutros i najavio, Koljić je danas u Poznanu prošao ljekarske preglede nakon čega je stavio paraf na ugovor sa slavnim poljskim klubom.

Koljić će u Lechu nositi dres sa brojem 14, a njegovim dolaskom je ispunjena velika želja trenera Bjelice koji je više puta isticao da želi još jednog napadača do početka proljetnog dijela sezone.

Ovaj transfer je od velikog značaja i za Fudbalski klub Krupa, koji je u kratkom periodu finalizirao dva velika posla. Prvo je Irfan Jašarević otišao u švedski Dalkurd za 150.000 eura, a Koljićev transfer je još više napunio kasu bh. premijerligaša.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, Krupa će prodajom Koljića u Lech zaraditi 350.000 eura, te će joj pripasti i 15% od njegovog sljedećeg transfera. Sjajni napadač će u Lechu boraviti naredne tri i po godine.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Elvir Koljić (22) je ove sezone odigrao 18 utakmica za Krupu i postigao je 11 golova, od čega šest u Premijer ligi i pet u Kupu BiH. Prije nekoliko dana je debitovao i za reprezentaciju BiH, za koju je nastupio protiv SAD-a i Meksika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi