Srušio Francusku, pa donio odluku koja je šokirala navijače Tunisa
Nakon ispadanja na Svjetskom prvenstvu odlučio završiti reprezentativnu karijeru.

Ne baš očekivano

Srušio Francusku, pa donio odluku koja je šokirala navijače Tunisa

Eldar Ganibegović

Prije dva dana srušio je golom svjetskog prvaka, a sada je šokirao navijače svoje repreuzentacije odlukom koju je donio, a koja je, slobodno možemo reći, vrlo neočekivana.

U trećem kolu Svjetskog prvenstva u grupi D vidjeli smo dva velika iznenađenja i ispadanje Danske. 

Naime, Tunis je s 1:0 savladao Francusku, ali pobjeda protiv Svjetskih prvaka im nije bila dovoljna jer je Australija istim rezultatom savladala Dansku i prošla dalje zajedno s Galskim pijetlovima.

Jedini gol za Tunis na toj utakmici postigao je 31-godišnji Wahbi Khazri i tako donio pobjedu svojoj selekciji koja im nije donijela osminu finala, ali će se sigurno dugo pamtiti.

Na toj utakmici vidjeli smo i veliku dramu, s obzirom na to da je u 98. minuti Griezmann donio izjednačenje Francuskoj, ali je taj gol poništio VAR i to nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice.

Dva dana nakon što je donio pobjedu Tunisu protiv Svjetskih prvaka, Khazri je donio neočekivanu odluku.

Oglasi

Naime, iako mu je tek 31 godina i sigurno je mogao nastupiti na još jednom Svjetskom prvenstvu, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru.

Ovaj napadač Montpelliera za Tunis je debitovao 2013. godine i na 74 utakmice postigao 25 golova.

Na Mundijalima je strijelac bio tri puta, najviše u historiji kada su u pitanju igrači Tunisa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo, Khazri je rođen upravo u Francuskoj za koju je i odigrao jednu utakmicu i to za selekciju do 21 godine.

Nije on jedini igrač na ovom prvenstvu koji je srušio reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen. Isto je u dresu Švicarske učinio Embolo koji je pogodio protiv Kameruna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi