Srušio se na teren, ubrzo ustao i počeo sprintati prema svlačionici - trener Stuttgarta sve objasnio

Tokom utakmice polufinala Kupa Njemačke

Srušio se na teren, ubrzo ustao i počeo sprintati prema svlačionici - trener Stuttgarta sve objasnio

Edmir Škorić

U finalu DFB Pokala igraće nogometaši Leipziga i Eintrachta, pošto je klub iz Frankfurt sinoć slavio u gostima kod Stuttgart sa 3:2.

Domaćin je poveo u 19. minuti golom Portugalca Tiaga Tomasa, ali su gosti u nastavku meča sve okrenuli. Prvo je Francuz Ndicka u 51. izjednačio, dok je Japanac Kamada samo četiri minute kasnije zabio za 2:1 vodstvo Eintrachta.

U 77. minuti Kolo Muani je bio miran i precizan s bijele tačeke za 3:1, dok se mala nada za Stuttgart pojavila u 83. minuti kada je Millot smanjio na 2:3, no kraj svih nada za Švabe u 85. minuti kada je Borna Sosa isključen. Stuttgart s igračem manje nije uspio da dođe do izjednačenja i produžetaka ili penala.

Zanimljivo je navesti da je dan ranije pocrvenio također hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, ali to njegov Leipzig, koji se plasirao u finale, nije skupo platio.

U utorak je finale osigurao Leipzig koji je u gostima, s uvjerljivih 5:1, pobijedio Freibiurg. Te su dvije ekipe prošle sezone igrale u finalu ovog takmičenja te je i tada slavio Leipzig, boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U Stuttgartu žale za propuštenom šansom, a nezgodu je tokom jučerašnje utakmice imao Waldemar Anton, koji je bio prisiljen iznenada napustiti teren i odjuriti na WC.

Oglasi

Zvijezda Stuggarta napustila je utakmicu protiv Eintracht Frankfurta i krenula ravno prema tunelu, a kasnije je očito "zaglavio" u WC-u.

No, više se nije vratio na teren, a tri minute kasnije u 63. minuti okršaja zamijenio ga je Enzo Millot. Igrač je propustio posljednji trening ekipe u utorak, a trener Stuttgarta Sebastian Hoeness je objasnio:

"Nažalost, Waldi je ponovo osjetio želučane tegobe koje je već imao jučer. Nije mogao nastaviti utakmicu".

Nije poznato da li je u konačnici izlazak Antona poremetio planove Švaba, koje će u svakom slučaju ostati bez borbe za trofej u Kupu Njemačke, mada je za njih uspjeh i sam dolazak u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi