Kyle Walker upitan o odluci da Grealish ne ide na EURO - Bez dlake na jeziku rekao brutalnu istinu
FOTO: EPA

Sasvim iskren odgovor

Kyle Walker upitan o odluci da Grealish ne ide na EURO - Bez dlake na jeziku rekao brutalnu istinu

Esmer Oštraković

Defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker dao je brutalno iskren odgovor na pitanje o izostanku saigrača iz kluba Jacka Grealisha sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

Grealish je bio dio reprezentacije na posljednja dva velika takmičenja i na Evropskom prvenstvu 2020. godine, te na Svjetskom prvenstvu 2022. godine.

Sada je bio na širem spisku, ali Gareth Southgate je odlučio da ne želi da ga uvrsti na spisak od 26 igrača koji su doputovali na Evropsko prvenstvo.

Zvijezda Manchester Cityja se tako pridružila Jarellu Quansahu, Jamesu Traffordu, Curtisu Jonesu i Jarradu Branthwaiteu koji također nisu doputovali u Njemačku.

Ove sezone Grealish je počeo samo deset utakmica za Manchester City u Premiershipu, na kojima je postigao tri gola, te je dodao samo jednu asistenciju.

Oglasi

"Osjetim da su drugi igrači imali bolju sezonu, posebno u posljednjih šest mjeseci", rekao je Gareth Southgate povodom svoje odluke da Grealisha ostavi kod kuće.

"Napadački dio našeg tima ima mnogo opcija, a sve su nekako posebne na svoj način. Grealish nam daje nešto drugačije, ali odluke su ovakve", rekao je Southgate.

Kyle Walker, saigrač Grealisha u Manchester Cityju dobio je pitanje da da svoj komentar na odluku Southgatea.

"Jesam li bio šokiran odlukama selektora. Ne, jer mislim da su svi igrači koji su tu itekako kvalitetni i imali su sjajne sezone.

Oglasi

Mislim da bi Jack prvi rekao da je mogao imati bolju sezonu. Mislim da je čak to i javno rekao nedavno.

Dakle, šta trener da uradi vezano za to? Forma ili igrači koji su igrali dobro prije nekoliko godina.

Ovdje ste po zaslugama i vjerujem da tako i treba da bude. U ovom ste timu jer ste dobro igrali za vaš klub i to vas stavlja na spisak reprezentacije", rekao je Walker.

Naravno, još uvijek se čeka komentar Grealisha koji se sigurno nadao da će biti dio tima koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi