Watford imenovao novog trenera
Foto: EPA

Već je radio u Premier ligi

Watford imenovao novog trenera

Teme:

Engleski premierligaš Watford imenovao je novog trenera.

Nakon tri i pol mjeseca saradnje vodstvo Watforda je uručilo otkaz treneru Quiqueu Sanchezu Floresu, čemu su uveliko doprinijeli katastrofalni rezultati, a u međuvremenu imenovan je i novi trener.

Ovoga puta je u pitanju domaći trener, tačnije 56-godišnji Nigel Pearson koji je u nekoliko navrata imao priliku da vodi Leceister City, a posljednji angažman imao je u belgijskom OH Leuvenu.

Pred Pearsona je postavljen jasan cilj, a to je da izvuče momčad iz letargije i spasi Watford od ispadanja iz Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pearson je potpisao ugovor do kraja sezone. Dužnost preuzima nakon vikenda, što znači da će na klupi u subotu protiv Crystal Palacea biti trener mlađih kategorija Hayden Mullins", stoji u saopštenju.

Watford se inače nakon 15 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu u ligi sa svega osam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti