Watford otjerao fudbalera nakon što je odigrao dva meča u dvije godine
(Foto: EPA)

Istinski promašaj

Watford otjerao fudbalera nakon što je odigrao dva meča u dvije godine

M. Šljivak

Engleski premierligaš Watford odlučio je da raskine saradnju sa defanzivcem Briceom Dja Djedjeom.

Fudbaler iz Obale Slonovače je u redove londonskog kluba stigao kao pojačanje 2016. godine iz Marseillea za tri miliona funti. Međutim, za ovaj tim je odigrao sam dvije utakmice i proteklu polusezonu je bio posuđen Lensu.

Sada može da bira novi klub. Sa njim je saradnja raskinuta i do kraja prelaznog roka Dja Djedje će imati šansu da odabere tim u kojem će nastaviti karijeru.

Dja Djedje se nije proslavio u Premiershipu, a u Obali Slonovače ga pamte i po skandalu iz 2015. godine pred Afrički Kup Nacija.

Tada je ovaj desni bočni odbio da dođe u reprezentaciju jer je želio da izbori za početni sastav u Marseilleu i nije se pojavio na okupljanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je pored Watforda, Lensa i Marseillea igrao još za Evian, a prošao je omladinske kategorije PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti