Everton ponovo obara transfer rekord, na Goodison stiže sjajni Brazilac

Richarlison pravi veliki transfer?

Everton ponovo obara transfer rekord, na Goodison stiže sjajni Brazilac

Kada je prošlog ljeta saopšteno da će Swansea tražiti 45 miliona funti za svog sjajnog veznjaka Gylfija Sigurdssona mnogi su se samo nasmijali, ali je Everton odriješio kesu i doveo islandskog reprezentativca oboriviši tako klupski transfer rekord.

Međutim, otočki mediji saopštavaju da je Everton jako blizu da već ovog ljeta nadmaši Sigurdssonov transfer i ponovo obori rekord. Daily Mail tako piše da je Everton jako blizu angažovanja sjajnog pojačanja i realizovanja transfera vrijednog 50 miliona funti.

Naime, ukoliko su ovakve špekulacije tačne, na Goodison bi iz Watforda trebao stići 21-godišnji krilni fudbaler Richarlison.

Inače, Richarlison se prošlog ljeta pridružio ekipi Watforda iz Fluminensea za 11.5 miliona funti i odmah zablistao u Premier ligi. Postigao je telentovani Brazilac tako pet golova na prvih 12 susreta minule premierligaške sezone pod trenerskom palicom danas trenera Evertona Marca Silve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ubrzo je krenulo po zlu za Watford, Silvu i Richarlisona. Silva je dobio otkaz u Watfordu, a Richarlison je zaboravio kako izgleda postići gol. Međutim, Silva je nedavno prezeo ekipu Evertona, a čini se da će na Goodison uskoro i Richarlison.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi