Watford zaprepastio PSG cijenom za veznjaka
Dovođenje ovog sjajnog veznjaka se ispostavio kao pravi potez za engleski tim (Foto: EPA)

Parižani bi Doucourea, ali...

Watford zaprepastio PSG cijenom za veznjaka

M. Šljivak

Francuski prvak PSG želi u svoje redove dovesti veznjaka engleskog Watforda Abdoulayea Doucourea, ali to neće biti tako lako.

PSG traži veznjaka koji bi zamijenio Adriena Rabiota, koji je odlučio otići iz kluba, a kao pravo rješenje vide Doucourea.

Ipak, Stršljenovi ne žele tako lako prepustiti ovog 25-godišnjeg veznjaka, pa su postavili cijenu koja je šokirala Parižane.

Watford za usluge Doucourea želi 50 miliona funti. Ispod ove cifre nemaju namjeru pustiti sjajnog fudbalera koji je zahvaljujući igrama u ovom engleskom timu privukao veliku pažnju na sebe.

Ipak, iako bi on rado otišao u PSG, Watford u ovom slučaju ima zadnju riječ, a i ugovorom je vezan do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Član engleskog premierligaša Francuz je postao 2016. godine. Stigao je iz Rennesa, gdje je počeo karijeru, a jedan periodje proveo na posudbi u Granadi.

Ove sezone je nastupio u 20 utakmica, a ima jako dobar učinak od tri gola i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi