Watzke prozvao bivšeg igrača: "Sretan je kad pogleda bankovni račun, ali Ligu prvaka gleda na TV-u"

Prvi čovjek Borussije Dortmund

Watzke prozvao bivšeg igrača: "Sretan je kad pogleda bankovni račun, ali Ligu prvaka gleda na TV-u"

A. Čaušević

Proteklih nekoliko godina Borussija Dormund je poslužila mnogim igračima kao odskočna daska za realizaciju transfera karijere. 

Među igračima koji su bilježili odlične nastupe u dresu Milionera nalazio se i Pierre-Emerick Aubameynag koji je za nešto manje od 65 miliona eura u januaru 2018. godine prešao u Arsenal. 

Iako odlično zarađuje u dresu Topnika sjajni Gabonac je primoran da utakmice Lige prvaka uglavnom posmatra na TV-u jer klub iz sjevernog Londona već neko vrijeme ne igra u ovom elitnom takmičenju.

Hans-Joachim Watzke, prvi čovjek Borussije, je otvoreno pozvao Aubameyanga kazavši da je sretan zbog bankovnog računa, ali da mu je žao što ne može igrati u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Radi odlične stvari u Arsenalu i sretan je kada pogleda svoj bankonvi raču, ali utorkom i sreijdu Ligu prvaka gleda na TV-u i sigurno mu je žao zbog toga", rekao je Watzke.

Inače, Aubameyang je član Borussije bio četiri i pol godine. Sedmična plata u Arsenalu mu iznosi 200.000 funti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
U kojem klubu igra Aubamejang, pa mora gledati LIGU SAMPIONA na TV-u?
3 1
mer12
pa igracu koji voli fudbal i koji je profesionalac jeste zao....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi