Rooney iznenadio novinare: "Možda upišem fakultet..."

Zanimljiva izjava na press konferenciji

Rooney iznenadio novinare: "Možda upišem fakultet..."

Haris Zilić

Legendarni engleski fudbaler Wayne Rooney je po završetku igračke karijere odmah uplovio u trenerske vode. Bio je na klupi DC Uniteda, a od ove jeseni predvodit će Birmingham City u Championshipu.

Prije DC Uniteda vodio je i Derby County tako da će mu ovo biti povratak u engleski niželigaški fudbal.

Tim iz Birminghama je dobro otvorio sezonu. trenutno su na šestom mjestu prvenstvene tabele i ne kriju želju da bore za plasman u Premiership, tako da je pred Rooneyem sigurno dosta posla.

Na press konferenciji legendarni napadač je otkrio i jednu malu tajnu koju je imao dok je još bio klinac.

Rooney je priznao da uvijek maštao da bude pravnik, advokat i vjerovatno bi studirao pravo da ga fudbal nije odveo u zvijezde.

Oglasi

Nije isključio mogućnost da upiše pravni fakultet uskoro.

"Kao dijete uvijek imate snove. Da nisam bio fudbaler vjerovatno bi bio pravnik, sviđa mi se taj poziv i veoma sam zanitežljan po tom pitanju, možda upišem fakultet. Oduvijek sam želio da pravo studiram", rekao je Rooney.

Zanimljiva izjava, a svakako da je došla u pravo vrijeme da se malo rastereti i ekipa od raznih pitanja, ali i pritiska pred naredne utakmice.

Birmingham City za vikend igra u gostima protiv Middlesbrough koji je loše otvorio novu sezonu, ali onda je zaredao četiri trijumfa i sigurno da Rooneya očekuje težak zadatak.

Sa druge strane tim iz Birmnghama je u seriji od dva vezana trijumfa tako da će to biti veoma zanimljiva utakmica.

Top Komentari

Ss.ba
Boli te k.... Runi. Kad moze Ramo,sto ne bi ti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi