Rooney je Bellinghama danas usporedio sa Maguireom

"Podržimo ga"

Rooney je Bellinghama danas usporedio sa Maguireom

Edmir Škorić

Novi trener Birminghama, bivši engleski reprezentativac Wayne Rooney, govorio je o Judeu Bellinghemu, trenutno jednom od najboljih fudbalera svijeta.

Bellingham je ljetos iz Borussije Dortmund prešao u Real Madrid i odmah pokazao kakva je "zvijer". Iz utakmice u utakmicu zabija golove iako mu to nije primaran zadatak i sa 20 godina postao je jedan od ključnih igrača najvećeg tima na svijetu.

Osim toga, Bellingham mnogo doprinosi i Engleskoj, koja se nada da će vođena njime napraviti senzacionalan rezultat na Euru 2024. godine.

No, s otoka već ima onih koji traže mir za igrača. Wayne Rooney upozorio je novinare da ne "ubijaju" Bellinghama prvom prilikom. Bivši engleski igrač, sada kao novi trener Birminghama, analizira situaciju kroz koju prolazi veznjak Real Madrida i upozorava na budućnost.

"Doći će vrijeme kada ćete doživjeti pad..."

Oglasi

“Ono što Bellingham radi je nevjerovatno. Svoju sposobnost i zrelost pokazao je riskirajući i odlaskom iz Dortmunda u Real Madrid. Bila je to velika oklada. Onda je došao prelazak na sljedeću razinu u Madridu i početak sezone kao što je učinio s Engleskom bio fantastičan", rekao je novi trener Birminghama, u kojem je i ponikao Bellingham.

“U vrlo je dobroj formi. Trenutno je jedan od najboljih igrača na svijetu. Po meni je on budući kapiten. Stvarno sam impresioniran kako se ponaša, kako priča, kako igra - Već je vođa s 20 godina".

"Ipak, moramo svi da shvatimo da će prije ili kasnije doživjeti pad i važno je da ga ne ubijemo kada se to dogodi. Jude ima potencijal biti jedan od najboljih ako ovako nastavi, ali moramo ga podržavati", dodao je Rooney.

“Svakom igraču je teško kada imate pad forme ili imate problem izvan terena. Teško je utišati buku. Igraš za Real Madrid. Jedna loša igra i mogli bi vas napasti. Također je veliki pritisak igrati za Englesku. Dakle, kada padne, podržimo njega i ostale igrače", rekao je Rooney.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Usporedba s Maguireom i Rashfordom

“Kao Marcus Rashford i Harry Maguire, bili su fantastični za Englesku. Bili su sjajni. Prolazili su kroz teške trenutke s Manchester Unitedom, ali nikada nisu iznevjerili Englesku. Kao država brzo kritikujemo igrače i ne damo im priliku da se izvuku iz krize", rekla je legenda Crvenih đavola.

20-godišnji Bellingham je odigrao ukupno 10 utakmica za Real ove sezone i postigao je 10 golova uz tri asistencije. Ni Cristiano Ronaldo nije imao takav početak u Madridu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi