WBA je Pardewu dao otkaz na brutalan način

Englezi otkrili pozadinu priče

WBA je Pardewu dao otkaz na brutalan način

Engleski trener Alan Pardew jučer je dobio otkaz u West Bromwich Albionu, koji će ove sezone gotovo sigurno ispasti iz Premier lige.

Pardewu je presudio domaći poraz od Burnleyja, što je ovoj ekipi bio ukupno osmi uzastopni poraz, a za otkaz je doznao na zaista neuobičajen način.

Engleski mediji otkrili su pozadinu priče. Čelnici WBA su Pardewu otkaz uručili putem telefona, iako je očekivao da će barem još jednom sjesti sa njima i porazgovarati o trenutnoj situaciji.

WBA je svakako planirao razriješiti Pardewa dužnosti menadžera tima, ali tek nakon završetka sezone. Ipak, nakon utakmice protiv Burnleyja je sa tribina na teren doletjelo više od stotinu godišnjih ulaznica, čime su navijači ovog kluba iskazali svoj protest i bijes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Negodovanje navijača samo je ubrzalo njihovu odluku, pa su se Pardewu zahvalili na saradnji običnim telefonskim razgovorom.

Šest kola prije kraja sezone, WBA zauzima posljednje mjesto na tabeli sa svega 20 bodova, deset manje od Crystal Palacea koji je prvi iznad crte.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi