WBA samo čudo može spasiti, velika borba za opstanak u Premiershipu

Englezi odigrali 30. kolo

WBA samo čudo može spasiti, velika borba za opstanak u Premiershipu

M. Šljivak
Teme:

Velika borba za opstanak u Premiershipu vodiće se do samog kraja, a za sada najmanje, gotovo nikakve šanse da ostane u društvu najboljih timova Engleske, ima ekipa West Bromwich Albiona.

WBA je danas prokockao možda i posljednju šansu da ostane u borbi za opstanak. Poraženi su na domaćem terenu od Leicestera sa 1:4 i zakovani su za posljednje mjesto tabele.

Poveo je WBA preko Rondona nakon osam minuta igre, ali je to bilo sve što su danas napravili. Vardy, Mahrez, Iheanacho i Iborra završili su posao za goste koji su na kraju upIsali pobjedu.

West Ham je sa 0:3 poražen od Burnleyja. Svi pogoci postignuti su u drgom poluvremenu, a za goste su pogađali Barnes i dva puta Wood.

Sigurne domaće pobjede upisali su Everton i Newcastle. Na Goodisonu su Karamele savladale Brighton sa 2:0, dok je Newcastle sa 3:0 razbio Southampton.

Jedini meč bez golova viđen je u duelu Huddersfielda i Swanseaja (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 30. kolo:

Everton - Brighton 2:0
Huddersfield - Swansea 0:0
Newcastle - Suthampton 3:0
WBA - Leicester 1:4
West Ham - Burnley 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi