Navijači ga tjeraju iz kluba, a on bez dlake na jeziku rekao zašto je dodirnuo grb Liverpoola

Odlučio je sve objasniti

Navijači ga tjeraju iz kluba, a on bez dlake na jeziku rekao zašto je dodirnuo grb Liverpoola

E. Oštraković

Manchester United je u nedjelju doživio veliku blamažu, možda i najveću u historiji, jer su sa 7:0 poraženi na gostovanju kod ljutog rivala, Liverpoola.

Navijači su nakon utakmice bili bijesni zbog užasne igre svojih fudbalera, ali jednog igrača su posebno uzeli "na zub".

Žestoke kritike dobio je i napadač Wout Weghorst zbog videa koji je nastao prije početka ove utakmice.

Kamere su snimile trenutak kada su igrači ova dva tima izlazili iz tunela na teren Anfielda, te su snimile potez Weghorsta koji je uradio nešto što nikako niej trebao.

Naime, on je prilikom izlaska na teren dodirnuo čuveni grb Liverpoola koji se nalazi u tunelu i na kojem piše "Ovo je Anfield".

Oglasi

Nakon katastrofe koju je doživio njegov klub navijači Uniteda su od toga napravili pravi skandal i poručili da je potez Weghorsta neoprostiv i da on ne zaslužuje igrati u dresu ovog kluba.

Nekoliko dana nakon svega što se desilo odlučio se oglasiti i sam nogometaš.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Inače ne reagujem na medijske natpise, ali ovaj put moram jer su navijači Manchester Uniteda jako važni za mene. Tako da želim da razjasnim video o kojem govorite. Iz reprezentacije znam Virgila i znam da uvijek prije utakmice dodirne taj znak. Imao sam namjeru da ga zaustavim da ga dodirne, te da ga naljutim", rekao je Weghorst, te je dodao:

"Još kao mali počeo sam navijati za Twente i sada sam ponosan igrač Manchester Uniteda. Nedelja je bila užasan dan, ali vratit ćemo se jači", završio je Weghorst.

Top Komentari

user1676286668
Iskreno i nije neki igrač zašto je došo nista nije pokazao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti