Wembley u znaku Eriksena prije početak meča Engleska - Hrvatska

Podrška za Danca

Wembley u znaku Eriksena prije početak meča Engleska - Hrvatska

E. Čaušević

Reprezentacije Engleske i Hrvatske igraju trenutno na Wembleyju meč prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Pred početak ove utakmice u centru pažnje našao se Christian Eriksen koji je jučer kolabirao na meču između Danske i Finske.

Tu utakmicu obilježio je haos u finišu prvog poluvremena kada se Christian Eriksen srušio na teren. Eriksen je kolabirao i odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnoj situaciji.

Simon Kjaer je svom saigraču izvadio jezik iz usta, te ga je okrenuo u pravilan položan. Nakon što su ljekari stigli moglo se vidjeti u direktnom prenosu kako oživljavaju Eriksena.

Njegovi saigrači su vidjeli da sve to ide u direktnom prenosu i odlučili su stati oko svog prijatelja kako kamere ne bi mogle snimati šta se dalje dešava.

Sve to trajalo je desetak minuta, a na svu sreću Eriksen je uspio da se probudi. Odmah je prebačen u bolnicu i svi su mogli da odahnu kada su stigle informacije da je u stabilnom stanju.

Oglasi

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici gdje se vrše pretrage kako bi se zaključilo šta je krenulo po zlu.

Pred početak današnjeg meča između Engleske i Hrvatske na velikom displeju na Wembleyju pojavila se poruka podrške za danskog igrača na kojoj je pisalo: "Brz oporavak Christiane".

Image

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, na tribinama se nalaze i pojedini navijači koji su došli na meč s dresom Eriksena iz vremena dok je ovaj igrač nastupao za Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi