Wembley u dosadnoj utakmici vidio dva spektakularna gola
Niko nije očekivao ludi finiš u Londonu. Granitna odbrana Čekićara zaustavila je sve napade Pijetlova (Foto: EPA)

Remi Spursa i West Hama

Wembley u dosadnoj utakmici vidio dva spektakularna gola

Midhat Šljivak

Tottenham je u 21. kolu Premiershipa dočekao na Wembleyu gradskog rivala West Ham, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (1:1). Bio je to meč sa dva različita poluvremena i mogli smo vidjeti dva zaista spektakularna gola.

Čekićari su se odlučili igrati bunker. U prvom poluvremenu Tottenham jednostavno nije mogao ništa napraviti pred protivničkim golom, a ekipa Davida Moyesa nije ni razmišljala da napadne.

Nastavak također donosi aktivniju igru Spursa, ali jednostavno nisu mogli da dođu do gola. Zato je West Ham iz prvog šuta na gol došao do vodstva. Spektakularan gol postigao je Pedro Obiang u 70. minuti za prednost od 0:1.

Ipak, Spursi su u 84. minuti konačno uspjeli slomiti otpor gradskog rivala. Koreanac Heung-Min Son je sjajnim šutem pogodio mrežu protivnika za poravnanje rezultata na 1:1.

Imale su do kraja obje ekipe šansu da dođu do pobjede. Međutim, ostalo je 1:1, te je Tottenham napravio kiks protiv velikog rivala.

Premiership, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - West Ham 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi